Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας startup επιχείρησης;
The value of safety in Finance Services.
17306
post-template-default,single,single-post,postid-17306,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
χαρακτηριστικά startup

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας startup επιχείρησης;

 

Το χαρακτηριστικό μιας startup είναι η καινοτομία και η γρήγορη ανάπτυξή της, δύο σημαντικοί παράγοντες για να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάνοντας αντιληπτή την αξία των προϊόντων της στην αγορά. Σκοπός της ίδρυσής της είναι να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών της με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Επιπλέον, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία πρέπει να απευθύνονται σε μεγάλο κοινό ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ραγδαίας ανάπτυξης. Έχουν χαμηλό κόστος υλοποίησης διότι αναλαμβάνουν υψηλό ρίσκο και υψηλή απόδοση αν η εταιρεία πετύχει τους στόχους της.

Για την ίδρυσή τους απαιτείται μικρή δαπάνη κεφαλαίου καθώς επίσης και περιορισμένο εργατικό δυναμικό και εγκαταστάσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο προσελκύει πολλούς επενδυτές. Οι startup επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω κεφαλαίων που χρηματοδοτούν startups, όπως τα Openfund και StartTech Ventures διαφόρων τραπεζών, αλλά και μέσω κεφαλαίων από ειδικές χρηματοδοτικές πλατφόρμες Crowdfunding, όπως τα Groopio, Give & Fund κλπ.

Οι startup έχουν μέση διάρκεια ζωής 1 χρόνο, διότι σε δυο χρόνια πρέπει να λειτουργούν και να είναι δομημένες όπως μια κανονική επιχείρηση. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πρέπει να ορίσει την νομική της μορφή, δηλαδή αν θα είναι Ι.Κ.Ε., Ε.Π.Ε, Ατομική Επιχείρηση κλπ. Οι περισσότερες αποφασίζουν να είναι Ι.Κ.Ε. και Ε.Π.Ε, ωστόσο αν το επιθυμούν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν την νομική τους μορφή μετέπειτα.