Τι ψάχνει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια startup
The value of safety in Finance Services.
17310
post-template-default,single,single-post,postid-17310,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
χρηματοδότηση startup επενδυτής

Τι ψάχνει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια startup;

 

Πολλές φορές για να χτιστεί μια νέα επιχείρηση δεν υπάρχει το απαραίτητο κεφάλαιο. Γι’ αυτό αναζητούνται επενδυτές οι οποίοι θα προσφέρουν το κεφάλαιο που χρειάζεται η επιχείρηση με αντάλλαγμα ένα ποσοστό από τα κέρδη.

Τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι επενδυτές για να χρηματοδοτήσουν μια startup είναι τα εξής:

  1. Η επιχειρηματική ιδέα πρέπει να έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί σε μια μεγάλη εταιρεία και να αποφέρει μεγάλα κέρδη.
  2. Η κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) στο οποίο θα παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες για την επιχειρηματική ιδέα, καθώς και τα καθαρά κέρδη που αναμένει να έχει η εταιρεία σε ένα
    συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  3. Το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και η καινοτομία της.
  4. Η κατάρτιση μιας καλής ομάδας η οποία θα αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
  5. Η διαχείριση των χρημάτων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με σκοπό την ανάπτυξη της εταιρείας και όχι τα προσωπικά κέρδη του ιδρυτή.