Πώς αμείβεται η Πρωτομαγιά;
The value of safety in Finance Services.
17320
post-template-default,single,single-post,postid-17320,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Πρωτομαγιά

Πώς αμείβεται η Πρωτομαγιά;

 

Η 1η Μαΐου καθορίζεται ως υποχρεωτική αργία βάσει του Ν. 4468/2017. Κατά συνέπεια απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων, και κατ’ επέκταση η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός εκείνων που επιτρέπεται να λειτουργούν τις Κυριακές και τις αργίες (πχ. επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας, του τουρισμού, της συγκοινωνίας, των εργοστασίων συνεχούς λειτουργίας κλπ.)

Όσον αφορά τις πληρωμές των εργαζομένων:

  • Όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν απασχολούνται την Πρωτομαγιά, θα λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο που δικαιούνται.
  • Όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με ημερομίσθιο και απασχοληθούν την Πρωτομαγιά, θα λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο που δικαιούνται καθώς και 75% προσαύξηση ανάλογα με το νόμιμο ωρομίσθιο τους για τις ώρες που απασχολήθηκαν.
  • Όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό και απασχοληθούν την Πρωτομαγιά, θα λάβουν μόνο 75% προσαύξηση ανάλογα με το νόμιμο ωρομίσθιο τους για τις ώρες που απασχολήθηκαν.