Τι ισχύει για το επίδομα γέννησης;
The value of safety in Finance Services.
17092
post-template-default,single,single-post,postid-17092,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
επίδομα γέννησης

Τι ισχύει για το επίδομα γέννησης;

 

Η αίτηση για το επίδομα γέννησης πραγματοποιείται είτε κατά τη δήλωση της γέννησης στο μαιευτήριο είτε εάν ο τοκετός έγινε στο σπίτι.

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί εντός τριμήνου από την γέννηση του παιδιού, από την μητέρα ή το πρόσωπο που έχει την αποκλειστική επιμέλεια.

Οι προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος γέννησης είναι οι εξής:

  • το παιδί να έχεις γεννηθεί εν ζωή στην Ελλάδα
  • το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ ετησίως
  • να υποβληθεί η αίτηση εντός τριμήνου από τη γέννηση
  • ο/η δικαιούχος να μένει μόνιμα στην Ελλάδα και να έχει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη ή του ομογενούς αλλοδαπού ή του Ευρωπαίου πολίτη ή του πολίτη κράτους του ΕΟΧ ή πολίτη τρίτης χώρας που διαμένει στην Ελλάδα συνεχώς από το 2012 και μετά.

Το επίδομα γέννησης ανέρχεται στις 2.000 ευρώ και αντίστοιχα στις 4.000 ευρώ εάν πρόκειται για δίδυμη κύηση.

Το ποσό καταβάλλεται σε 2 δόσεις των χιλίων ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού. Η δεύτερη δόση καταβάλλεται 5 μήνες μετά την γέννηση του παιδιού.