Τι ισχύει για το επίδομα αδείας;
The value of safety in Finance Services.
17044
post-template-default,single,single-post,postid-17044,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
επίδομα αδείας

Τι ισχύει για το επίδομα αδείας;

 

Τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί και μη, αναμένουν να καταβληθεί στο λογαριασμό τους το επίδομα αδείας μαζί με τον τρέχοντα μηνιαίο μισθό που δικαιούνται.
Το επίδομα αδείας για τους εργαζόμενους που αμείβονται με μισθό είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών αδείας αλλά με ανώτατο όριο το ½ του μισθού. Από την άλλη, γι’ αυτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο, το επίδομα αδείας  είναι ίσο με 13 ημερομίσθια.

 

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα αδείας;

Το επίδομα αδείας δικαιούνται οι μισθωτοί που κατέχουν δικαίωμα κανονικής άδειας αναψυχής, αυτούσιας ή σε χρήμα. Ο εργοδότης υποχρεούται να το καταβάλει σε όλους τους δικαιούχους.

 

Πότε καταβάλλεται το επίδομα άδειας;

Η ημερομηνία που ο κάθε εργαζόμενος θα λάβει την καλοκαιρινή του άδεια ορίζεται έπειτα από συνεννόηση με τον εργοδότη. Ο εργοδότης  είναι υποχρεωμένος να προκαταβάλλει τις αποδοχές και το επίδομα αδείας στον εργαζόμενο στην αρχή της αδείας και να την χορηγήσει πριν λήξει το ημερολογιακό έτος στο οποίο αφορά. Από την ημέρα που ο μισθωτός υποβάλει αίτημα για άδεια, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να του τη χορηγήσει (μαζί με το επίδομα αδείας) σε διάστημα δύο μηνών.

 

Τι συμβαίνει με τους εργαζόμενους που δεν πήραν άδεια εξαιτίας του εργοδότη;

Ωστόσο, οι μισθωτοί που δεν πήραν καλοκαιρινή άδεια από πταίσμα του εργοδότη, δικαιούνται να λάβουν τις αποδοχές της άδειάς τους διπλασιασμένες, αμέσως μόλις λήξει το ημερολογιακό έτος εντός του οποίου θα έπρεπε να τις είχε πάρει. Στις αποδοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα καταβαλλόμενα μηνιαία επιδόματα (σε χρήμα ή σε είδος) και οι προσαυξήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν διπλασιάζεται το επίδομα αδείας, αλλά μόνο οι αποδοχές αδείας, που ο μισθωτός θα λάμβανε εάν εργαζόταν στην επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο.

 

Πως υπολογίζεται το επίδομα άδειας;

Μπορείτε να υπολογίσετε ηλεκτρονικά τις μέρες αδείας που δικαιούστε μέσω της ιστοσελίδας kepea.gr