Μείωση και απαλλαγή των τελών κινητής τηλεφωνίας: Ποιοι ωφελούνται;
The value of safety in Finance Services.
16903
post-template-default,single,single-post,postid-16903,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
τελών κινητής

Ποιοι και πώς ωφελούνται από τη μείωση και απαλλαγή των τελών κινητής και καρτοκινητής;

 

Η έναρξη του νέου έτους συνοδεύεται από μείωση και απαλλαγή των τελών κινητής και καρτοκινητής, όπως κοινοποιήθηκε με το άρθρο 2 της Κ.Υ.Α. 1260/2021, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για τους συνδρομητές κινητής και καρτοκινητής.

Οι συνδρομητές κινητής και καρτοκινητής άνω των 30 ωφελούνται από τη μείωση των τελών καρτοκινητής στο 10% επί της αξίας του μηνιαίου λογαριασμού ή της αξίας του χρόνου ομιλίας. Η μείωση αυτή εφαρμόζεται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται να γίνει κάποια δήλωση ή αίτηση. Έτσι, για τους κατόχους σύνδεσης, αναιρείται η ισχύουσα κλίμακα 12%-20% επί της αξίας του λογαριασμού κινητής για κάθε μηνιαίο λογαριασμό. Στο ίδιο ποσοστό μειώνονται τα τέλη και για τους κατόχους καρτοκινητής, αναιρώντας πλέον το ισχύον ποσοστό 12%.

Όσον αφορά στους νέους μεταξύ 14 και 29 ετών, θεσπίστηκε ολική απαλλαγή από την καταβολή των τελών κινητής. Για την εφαρμογή της απαλλαγής, οι δικαιούχοι πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα mobilefees.gov.gr, ακολουθώντας τα προκαθορισμένα βήματα.

Kάθε δικαιούχος μπορεί να κάνει αίτηση για την απαλλαγή των τελών κινητής τηλεφωνίας από τις 10 έως τις 19 Ιανουαρίου. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ τους, ως εξής:

  • Στις 10 Ιανουαρίου μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0.
  • Στις 11 Ιανουαρίου καταχωρούν αίτηση οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1.

Παρόμοια έως και τις 19 Ιανουαρίου, όπου ενεργοποιούνται οι ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.