Φυσικό πρόσωπο θέλει να επιχειρήσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μπορεί να ορίσει ως έδρα της επιχείρησης την κατοικία του; - Zerorisk
The value of safety in Finance Services.
16528
post-template-default,single,single-post,postid-16528,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Φυσικό πρόσωπο θέλει να επιχειρήσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μπορεί να ορίσει ως έδρα της επιχείρησης την κατοικία του;

 

Με βάση την Α. 1188/2020 μπορεί να ορίσει ως έδρα της επιχείρησης την κατοικία. Απαγορεύονται όμως οι δραστηριότητες εμπορίου, δηλαδή σχετικοί ΚΑΔ που να αφορούν αγοραπωλησίες αγαθών, δεδομένου ότι η κατοικία δεν είναι ταυτόχρονα και χώρος αποθήκευσης εμπορευμάτων. Κατά την υποβολή της δήλωσης έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχρεούται να υποβάλλει τα εξής δικαιολογητικά:

  1. στοιχείο προσδιορισμού της έδρας και των λοιπών εγκαταστάσεων της επιχείρησης,
  2. ενδεικτικά τίτλο ιδιοκτησίας,
  3. αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης του χώρου ή αποδεικτικό υποβολής των πληροφοριακών στοιχείων της μίσθωσης ή δωρεάν παραχώρησης χώρου.

Πιθανόν να ζητηθεί από το Τμήμα Μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. μισθωτήριο συμβόλαιο αποθηκευτικού χώρου των ειδών των οποίων προτίθεστε να εμπορευτείτε.