Ηλεκτρονικό εμπόριο με έδρα της επιχείρησης την κατοικία
The value of safety in Finance Services.
16528
post-template-default,single,single-post,postid-16528,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
ηλεκτρονικό εμπόριο κατοικία

Φυσικό πρόσωπο θέλει να επιχειρήσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μπορεί να ορίσει ως έδρα της επιχείρησης την κατοικία του;

 

Με βάση την Α. 1188/2020, φυσικό πρόσωπο που θέλει να επιχειρήσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να ορίσει ως έδρα της επιχείρησης την κατοικία του. Απαγορεύονται όμως οι δραστηριότητες εμπορίου, δηλαδή σχετικοί ΚΑΔ που να αφορούν αγοραπωλησίες αγαθών, δεδομένου ότι η κατοικία δεν είναι ταυτόχρονα και χώρος αποθήκευσης εμπορευμάτων. Κατά την υποβολή της δήλωσης έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχρεούται να υποβάλλει τα εξής δικαιολογητικά:

  1. στοιχείο προσδιορισμού της έδρας και των λοιπών εγκαταστάσεων της επιχείρησης,
  2. ενδεικτικά τίτλο ιδιοκτησίας,
  3. αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης του χώρου ή αποδεικτικό υποβολής των πληροφοριακών στοιχείων της μίσθωσης ή δωρεάν παραχώρησης χώρου.

Πιθανόν να ζητηθεί από το Τμήμα Μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. μισθωτήριο συμβόλαιο αποθηκευτικού χώρου των ειδών των οποίων προτίθεστε να εμπορευτείτε.