Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας
The value of safety in Finance Services.
16487
post-template-default,single,single-post,postid-16487,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας: Νέος ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας του Δημοσίου με τους Πολίτες

 

Αλλαγές στην επικοινωνία του Δημοσίου με τους πολίτες φέρνει το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), μέσω της πλατφόρμας που τέθηκε ήδη σε λειτουργία .

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣ) σχεδίασε το πληροφοριακό σύστημα notify.gov.gr.  Σε αυτό θα καταχωρούνται από τους πολίτες τα  στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία των φορέων του Δημοσίου μαζί τους.

Πως θα γίνεται η επικοινωνία του Δημοσίου Τομέα με τους πολίτες;

Οι πολίτες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις με μηνύματα SMS στο κινητό τους ή και με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας προστέθηκε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, gov.gr. Ο πολίτης, συμπληρώνοντας τον αριθμό τηλεφώνου του, θα έχει την δυνατότητα της έκδοσης εξουσιοδότησης ή και υπεύθυνης δήλωσης ψηφιακά.

Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων που έχουν δηλωθεί;

Ο κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει μέχρι έναν αριθμό τηλεφώνου. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αποδείξει ότι ανήκει στον ίδιο είτε με κάποιο συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας είτε μέσω στοιχείων επικοινωνίας που έχει δηλώσει ο ίδιος σε πιστωτικά ιδρύματα ή ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος ή ιδρύματα πληρωμών. Διαφορετικά, η ταυτοποίηση των στοιχείων μπορεί να γίνει με παρουσία αυτοπροσώπως του πολίτη σε ΚΕΠ.

Μέσω του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας ενισχύεται και η ασφάλεια των συναλλαγών του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες αφού χρησιμοποιείται μέθοδος ισχυρής αυθεντικοποίησης των πολιτών με δύο τρόπους :

  • Χρήση προσωπικών κωδικών για τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
  • Με το OTP (On Time Password ) που θα αποστέλλεται μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο του φυσικού προσώπου που έχει δηλωθεί.

 

Ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας που μπορεί να καταχωρήσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας;

  • Ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής
  • Ταχυδρομική διεύθυνση επικοινωνίας
  • Αριθμό σταθερού τηλεφώνου
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

 

Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων επικοινωνίας ο πολίτης οφείλει να καταχωρήσει τα νέα στοιχεία ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.