Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας : Νέος Ψηφιακός Τρόπος Επικοινωνίας του Δημοσίου με τους Πολίτες - Zerorisk
The value of safety in Finance Services.
16487
post-template-default,single,single-post,postid-16487,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας : Νέος Ψηφιακός Τρόπος Επικοινωνίας του Δημοσίου με τους Πολίτες

 

Αλλαγές στην επικοινωνία του Δημοσίου με τους πολίτες φέρνει η πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) που τέθηκε ήδη σε λειτουργία .

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣ) σχεδίασε το πληροφοριακό σύστημα, notify.gov.gr, με σκοπό την καταχώρηση των στοιχείων επικοινωνίας από τους  πολίτες έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία των φορέων του Δημοσίου μαζί τους.

Πως θα γίνεται η επικοινωνία του Δημοσίου Τομέα με τους πολίτες;

Οι πολίτες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις με μηνύματα SMS στο κινητό τους ή και με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ότι αφορά αυτούς σε σχέση με το Δημόσιο Τομέα.

Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας προστέθηκε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης , gov.gr, και ο πολίτης συμπληρώνοντας τον αριθμό τηλεφώνου του, θα έχει την δυνατότητα της έκδοσης εξουσιοδότησης ή και υπεύθυνης δήλωσης ψηφιακά.

Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων που έχουν δηλωθεί;

Ο κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει μέχρι έναν αριθμό τηλεφώνου ο οποίος ταυτοποιείται ότι ανήκει στον ίδιο είτε με κάποιο συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας είτε μέσω στοιχείων επικοινωνίας που έχει δηλώσει ο πολίτης σε πιστωτικά ιδρύματα ή ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος ή ιδρύματα πληρωμών. Διαφορετικά μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων με παρουσία αυτοπροσώπως του πολίτη σε ΚΕΠ.

Επιπλέον, μέσω του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας ενισχύεται και η ασφάλεια των συναλλαγών του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες αφού χρησιμοποιείται μέθοδος ισχυρής αυθεντικοποίησης των πολιτών με δύο τρόπους :

  • Χρήση προσωπικών κωδικών για τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
  • Με το OTP (On Time Password ) που θα αποστέλλεται μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο του φυσικού προσώπου που έχει δηλωθεί.

 

Ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας που μπορεί να καταχωρήσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας;

  • Ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής
  • Ταχυδρομική διεύθυνση επικοινωνίας
  • Αριθμό σταθερού τηλεφώνου
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

 

Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων επικοινωνίας ο πολίτης οφείλει να καταχωρήσει τα νέα στοιχεία ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.