Μια ιδιαίτερη αποστολή κι ένα....χριστουγεννιάτικο δώρο! - Zerorisk
The value of safety in Finance Services.
15949
post-template-default,single,single-post,postid-15949,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Μια ιδιαίτερη αποστολή κι ένα….χριστουγεννιάτικο δώρο!

 

Ένα λογιστικό γραφείο κάνει πολλά περισσότερα από φορολογικές δηλώσεις και τήρηση λογιστικών βιβλίων. Πολύ χαρακτηριστική είναι μια ιδιαίτερη «αποστολή» μας για μια αγαπημένη μας πελάτισσα. Άλλωστε, με τους περισσότερους πελάτες μας διατηρούμε πολυετείς επαγγελματικές σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη.

Το 2015, λοιπόν, η πελάτισσα, ιδιοκτήτρια επιχείρησης, απευθύνθηκε σ’ εμάς, διότι ήθελε να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορούσε σε πρόσληψη προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ, με σκοπό να προσλάβει μία κοπέλα. Θεωρήσαμε ότι ήταν εξαιρετική αφορμή, καθώς ανταποκρινόταν σε όλα τα κριτήρια της διάταξης.

Στο γραφείο μας ακολουθήσαμε όλες τις τυπικές διαδικασίες. Λειτουργούμε πάντα ομαδικά με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο, θέλαμε να διευκρινίσουμε έναν όρο της υπεύθυνης δήλωσης ο οποίος προέβλεπε πως η υποψήφια/υποψήφιος προς πρόσληψη δε θα έπρεπε να έχει απασχοληθεί στην επιχείρηση για πρότερο διάστημα ενός έτους. Στην περίπτωση της πελάτισσάς μας, η κοπέλα που ήθελαν να προσλάβουν έκανε την πρακτική της τον προηγούμενο χρόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όταν επισκεφθήκαμε την υπηρεσία για την κατάθεση των δικαιολογητικών, εξηγήσαμε στην αρμόδια υπάλληλο την κατάσταση, τονίζοντας ότι η πρακτική ανήκει στις εξαιρέσεις, καθώς δε θεωρείται απασχόληση.  Παρόλη την αναλυτική παρουσίαση της περίπτωσης, η αρμόδια του ΟΑΕΔ δε δέχτηκε να γίνει η πρόσληψη. Η κοπέλα, τελικά, προσελήφθη από την επιχείρηση κανονικά, εκτός προγράμματος.

Για εμάς η «αποστολή» δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα. Ως γραφείο πήραμε πολύ προσωπικά αυτό το περιστατικό, καθώς θεωρήσαμε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μια επιχείρηση που πληρούσε τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε μια αδικία χωρίς να διεκδικήσουμε την αποκατάστασή της. Έτσι, καταθέσαμε ένσταση στην υπηρεσία με αναλυτική περιγραφή των γεγονότων. Το θέμα έμεινε εκεί.

Αφού πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δεν περιμέναμε κάποια εξέλιξη. Κι όμως, εντελώς ξαφνικά το Δεκέμβριο του 2018, μας ενημέρωσαν απ’ τον ΟΑΕΔ ότι κερδίσαμε την ένσταση! Για την ακρίβεια, μας ανακοίνωσαν ότι θα πρέπει να προσκομίσουμε τα δικαιολογητικά ώστε να γίνει η κατάθεση χρημάτων ως αποζημίωση. Κινηθήκαμε φυσικά άμεσα, κι έτσι μέσα σε πέντε μόλις ημέρες, η πελάτισσά μας είδε στο λογαριασμό της κατάθεση 5.400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Όπως φαντάζεστε, πετούσε από τη χαρά της. Ήταν άλλωστε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσε να λάβει! Το ίδιο χαρούμενοι ήμασταν κι εμείς: Άλλη μια δύσκολη αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και την καλύτερη ηθική ανταμοιβή. Τελικά, ο επιμένων νικά!